Hela skolan

25.01.2016 19:10

Nu är det vinter och skidan hon slinter

"Nu är det vinter, och skidan, hon slinter i bukter och finter! — Går bra, går bra! Och knutarna spraka, och medarna knaka, och isarna braka...", denna text av Topelius är som gjord åt våra elever. Vi vet att det är vinter när våra elever har härligt rosiga kinder efter att de har varit ute på rast eller haft utegymnastik.

Vi i Granhultsskolan är lyckligt lottade då vi har en skridskobana och skidspår inom ett kort gångavstånd från vår skola. Det härliga vintervädret har möjliggjort att eleverna i Granhultsskolan har både kunnat skida och åka skridskor efter jullovet.

Så här roligt är det ute på skridskoplanen på Sahara.

Vad behövs det mera än ett par skridskor och en hjälm för att få upp värmen på Sahara?

Under en enkeltimme hinner vi ta våra terrängskidor och promenera till simhallens gård för att skida. Efter helgens snöfall gällde det att hålla tungan rätt i mun i spåret, roligt var det.

Skidspåret i Kasabergsskogen går vi till under en dubbeltimme i gymnastik. Då hinner vi lätt skida i det 2,3 km långa skogsspåret. Så här såg det ut idag då eleverna skidade tillsammans i det sköna vintervädret.

Ei kommentteja