Hela skolan

31.01.2016 15:31

Axplock från höstterminen 2015

Här kan du läsa om några av de sakerna vi i skolan har fått delta i under höstterminen 2015.
November 2015

Vad är det som sker i skolan? Chefredaktör Dag Bladh är försvunnen, sagoberättaren Eman Sagán har rest för att samla fler berättelser, teaterdivan Dijonne Senappe syns inte till och låtsastvillingarna Farah Khan Chocka & Fantasia di Fantzi hittas inte i Farozonen.

Ordboet är här!

Dag Bladh har försvunnit från Kunskapsknuten.
Vem skriver nu i Babbelbladet?

Ordboet besöker skolan veckorna 45-48. Här stiger eleverna in i en ny värld där fantasin får flöda fritt. Alla elever i skolan får stiga in genom dörren till Ordboet för att besöka Kunskapsknuten, Harmonihålan, Kaoskalaset och Farozonen.

Här är Kaoskalaset.
Vågar du sätta dig i den heta stolen hos Dijonne Senappe?

Alla får en möjlighet att bl.a. leka redaktör, berätta sagor, sitta i den heta stolen och leva in sig i en ny roll, klä ut sig eller bara sitta och berätta historier. Det finns böcker, kartor, kläder, skor, sköna dynor, hemliga lådor, prylar, ja allt mellan himmel och jord att utforska.

Inta en bekväm ställning i Harmonihålan för att
berätta eller lyssna på en historia

I låtsastvillingarnas källarutrymme hittar man allt och lite till. Det är bara att utforska utrymmet och se vad som finns på hyllorna eller resväskan eller varför inte spela upp en berättelse som skuggteater?

Resväskan i Farozonen

Skuggteater

Apollo 21

Idag, 12.11,  har alla elever fått se Teater Taimines pjäs Apollo 21. Vi fick träffa Micke och Oskar, två 12-åriga kompisar, som gillar dataspel och att umgås på nätet. Skådespelarna Mikael Strömberg och Oskar Silén tog upp frågor om nätbeteendet, om internets möjligheter och fallgropar.

Pjäsen väckte många tankar hos både eleverna och de vuxna i skolan.

Micke och Oskar ute på internet

Oktober 2015

Cirkuskalaset från Jakobstad har besökt skolan innan höstlovet. Eleverna i skolan hade en möjlighet, att tillsammans med elever från det finska lågstadiet Mäntymäki, se på fina cirkuskonster i skolans egna gymnastiksal. Vi fick bl.a. se jonglering, uppträdande med de så populära diabolon, rockringar och akrobati i luften.

Efter programmet hade även eleverna en möjlighet att prova t.ex. på att åka enhjuling, jonglera och balansera.

Diabolo

Akrobati i luften